Vacature Beleidsmedewerker Onderwijs - Beleidsmedewerker Onderwijs

Beleidsmedewerker Onderwijs - Beleidsmedewerker Onderwijs in Maassluis

Menu

Stap in de dynamische wereld van Maassluis, een stad met een karakteristieke charme en een groeiende ambitie. Met 35.000 inwoners, en een sterke drive om door te groeien naar 40.000, is Maassluis een stad vol mogelijkheden. Hier omarmen we de toekomst met duurzame ontwikkelingen, terwijl we ons historische erfgoed koesteren.

Het hart van Maassluis klopt in onze 275 toegewijde medewerkers, die samenwerken onder het motto: 'Samen zijn wij Maassluis: investeren in een duurzame toekomst.'' Onze kernwaarden zijn de sleutel tot ons succes: we zijn ondernemend, we experimenteren, we leggen verbindingen, we nemen eigenaarschap, we reflecteren en we werken samen.

Word jij enthousiast van het ontwikkelen van onderwijsbeleid? Kan jij de onderwijskansen voor jong en oud optimaliseren? Dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren!

Vacaturekenmerken

Voor cluster Stad zijn we op zoek naar een:
Beleidsmedewerker Onderwijs
32 uur per week

Wat ga je doen?

In de rol van beleidsmedewerker onderwijs ben je de spil in het web van het lokale onderwijslandschap van Maassluis. Je draagt bij aan de vormgeving en uitvoering van het onderwijsbeleid, specifiek gericht op de basisscholen in de gemeente. Dit is een taak die je deelt met een dynamisch team van collega's, onderwijsprofessionals en ouders, waarbij samenwerking centraal staat.

Als verantwoordelijke voor de basisscholen in Maassluis, onderhoud je relaties met alle relevante onderwijsinstellingen en maatschappelijke partners. Je beheert de rijksmiddelen voor Onderwijsachterstandenbeleid (OAB). Samen met je mede-beleidsadviseurs zet je je in voor de ontwikkeling en implementatie van innovatief onderwijskansenbeleid, waarbij je de praktische vertaalslag maakt naar concrete acties.

Je speelt een cruciale rol in het verbinden van het basisonderwijs met de Lokale Educatieve Agenda (LEA). Daarnaast ben je een sleutelfiguur in de integratie van het basisonderwijs met de lokale zorgstructuren, waarbij je ervoor zorgt dat onderwijs en zorg hand in hand gaan voor het welzijn van de kinderen in Maassluis.

Het team
Als nieuwe aanwinst van het team Sociaal Domein, dat een onderdeel vormt van het cluster Stad, zul je je aansluiten bij een groep toegewijde professionals. Dit team is één van de drie pilaren die de stedelijke ontwikkeling ondersteunen en vormgeven. In jouw rol zul je een actieve bijdrage leveren aan de evolutie van het onderwijs, waarbij de nadruk ligt op constante verbetering en vernieuwing.

Wie zoeken wij?

Ons team kenmerkt zich door een hoge mate van zelfstandigheid, een warme en toegewijde groep collega's, een gezamenlijke drive om een verschil te maken, en een proactieve houding in het benaderen van uitdagingen.

Als onderdeel van ons team:

 • Bezit je een relevante hogere opleiding en breng je een solide kennisbasis mee, samen met waardevolle ervaring in het onderwijsveld;
 • Toon je een onafhankelijke werkhouding en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, gecombineerd met een doortastende aanpak. Je praktische benadering wordt versterkt door je aandacht voor detail, vooral op financieel gebied, waardoor je de aan jou toegewezen taken en projecten succesvol kunt afronden;
 • Heb je een goed ontwikkeld organisatievermogen en ben je alert op deadlines. Dankzij je aanpassingsvermogen en teamgeest ben je veelzijdig inzetbaar en kun je met diverse personen binnen en buiten onze organisatie effectief samenwerken om doelen te bereiken;
 • Communiceer je zowel intern als extern op een duidelijke manier en streef je naar het maken van heldere afspraken;
 • Word je door samenwerkingspartners gezien als een deskundige en betrokken adviseur die niet alleen verbindingen legt, maar deze ook weet te onderhouden en te versterken.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een prachtige baan met veel ruimte voor initiatief en zelfontplooiing in een organisatie met een informele sfeer en een prettig werkklimaat. Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.247,- bruto (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Afhankelijk van ervaring is inschaling in de aanloopschaal (9) mogelijk.

Met ingang van 1 oktober 2024 wordt een salarisverhoging van 1,25% doorgevoerd op basis van de CAO gemeenten 2024 -2025.

Naast het salaris bieden we:

 • Een maandelijkse opbouw van een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% over je salaris. Dit IKB kun je fiscaal voordelig inzetten voor een aantal zaken zoals bijvoorbeeld: kopen van extra verlof (bij 36 uur maximaal 187 uur) of uitruil woon-/werk kilometers. Het bedrag periodiek uit laten betalen kan ook;
 • 144 wettelijke + 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren per jaar (als je fulltime werkt);
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de intentie deze om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd;
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen;
 • Voor deze functie geldt dat hybride werken mogelijk is. Daarmee werken we aan een juiste balans tussen online werken en werken vanuit kantoor. Dat betekent minder reistijd en reizen. Eén en ander is afhankelijk van de functie en natuurlijk jouw eigen wensen en behoeftes;
 • Thuiswerk vergoeding van € 3,- per thuiswerkdag;
 • Een thuiswerkplek vergoeding van maximaal € 750,-;
 • Een stoelmasseur die onder werktijd zorgt voor jouw ontspanning;
 • Wekelijks vers fruit;
 • Een actieve personeelsvereniging die regelmatig leuke uitjes, BBQ's of sport- en spelmiddagen organiseert.

Het stadhuis ligt naast het winkelcentrum De Koningshoek en is goed te bereiken per metro, fiets of auto. Vanaf de A20 is het stadhuis ook snel en goed te bereiken met voldoende (gratis) parkeergelegenheid.Functie:beleidsmedewerker onderwijs
Startdatum:8-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5247 – 5247
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Maassluis via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Maassluiskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de maassluiskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures maassluis
 2. Beleidsmedewerker Onderwijs – Beleidsmedewerker Onderwijs Gemeente Maassluis 08-05-2024

Bekijk ook andere vacatures