Vacature Cost Engineer

Cost Engineer in Vlaardingen

Naar HOUDIJK.COM

 • HOUDIJK.COM

 1. /
 2. Cost Engineer

Financiën combineren met techniek. Dat doe je als cost engineer bij Royal Houdijk in Vlaardingen. Je maakt kostprijsberekeningen en bent medeverantwoordelijk voor projectcalculaties en de budgetten voor onze 'koekjesmachines'. Jouw uiteindelijke doel? Zorgen dat de salesafdeling dankzij jouw calculaties een interessante verkoopprijs aan de klant kan voorleggen.


Dit ga je doen als cost engineer

Jij bepaalt de kostprijzen voor de installatiedelen van onze 'koekjesmachines'. Van de materialen tot de montage- en engineeringsuren. Dit doe je door in gesprek te gaan met de betrokken afdelingen: inkoop, montage en engineering. En door de benodigde informatie op te halen uit technische tekeningen en nacalculaties van afgeronde projecten. Vervolgens maak je een inschatting van de benodigde uren voor een installatiedeel. Ook vraag je bij inkoop de offertes van de onderdelen op. Zijn er extra benodigde uren of materiaalkosten nodig? Dan neem je die natuurlijk mee in jouw kostprijscalculatiemodel. Zo kom je als een echte puzzelaar tot de meest nauwkeurige inschatting van de totale kostprijs.

Om dit alles voor elkaar te krijgen, werken we met een eigen projectcalculatiemodel. Heb jij ideeën over hoe het beter kan? Dan juichen wij die toe! Bovendien is jouw advies over mogelijke financiële risico's binnen projecten of over het financiële plaatje voor onze nieuwste technische innovaties meer dan welkom.

Wat bieden wij jou

Een uitdagende baan in een innovatief, specialistisch en internationaal bedrijf. Je komt te werken in een stimulerende omgeving vol financiële en technische uitdagingen, waarbij jij de ruimte krijgt voor jouw eigen ontwikkeling in je vakgebied. Daarnaast biedt Royal Houdijk aantrekkelijke andere voorwaarden zoals:

 • Een salaris tussen € 3.700,- en € 4.600,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek.
 • 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen volgens cao Metalektro.
 • De mogelijkheid om jaarlijks adv-dagen te 'verkopen'.
 • Een goede werk-privébalans: je krijgt de ruimte om je werktijden flexibel in te delen.
 • Een vaste maandelijkse woon-werkreiskostenvergoeding van € 0,21 per kilometer.
 • Een goed pensioenfonds bij PME, waarvan Royal Houdijk 50% inlegt.
 • Een personeelsvoorzieningskas waar je terechtkunt voor tegemoetkomingen in bijvoorbeeld zorgkosten of een fiets voor naar je werk.

Dit neem je mee

Je kunt goed analyseren en werkt nauwkeurig. Zo kun je met de juiste informatie een passende kostprijscalculatie maken en een goed werkend en kloppend projectcalculatiemodel samenstellen. Je werkt prima zelfstandig, maar zoekt ook de samenwerking op om de juiste informatie bij jouw collega's op te halen. Wat je daarnaast meebrengt:

 • Hbo-niveau.
 • Bij voorkeur enige bekendheid met projectmatig werken en calculaties maken. Heb je deze ervaring nog niet? Wij leren het jou graag!
 • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

Over jouw team

Jij bent onderdeel van cost engineering, een kleine maar snelgroeiende afdeling die momenteel bestaat uit een cost engineer, twee cost estimators en cost process manager. Je werkt veel met hen samen en met diverse engineeringafdelingen, zoals inkoop, R&D, engineering, sales en montage. Als afdeling krijgen we een steeds centralere rol in de organisatie: collega's weten ons goed te vinden en vertrouwen op onze expertise op het gebied van projectcalculatie. Samen zetten we er de schouders onder om collega's verder te helpen. Daarbij kunnen we altijd bij elkaar terecht voor vragen of advies. Sowieso is iedereen binnen Houdijk makkelijk benaderbaar. Extra handig in jouw werk: je kunt makkelijk bij iemand binnenlopen om alle informatie voor een kostprijscalculatie te verzamelen.

Over Royal Houdijk

From Oven to Packaging. Dat is onze missie én ambitie. Die jagen we na door geavanceerde, mechatronische systemen te bouwen die de processen van onze klanten nog sneller en beter maken. Daarbij richten we ons op het transporteren, inspecteren en beladen van allerlei soorten biscuits en crackers. De systemen worden door ons ontworpen, geassembleerd en op locatie in bedrijf gesteld. Een uitdagend multidisciplinair proces, waarbij we werken op basis van kennisopbouw en innovatiekracht.

Solliciteer!

Zin om aan de slag te gaan als onze nieuwe c ost engineer?

Functie:cost engineer
Startdatum:17-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3700 – 4600
Uren per week:40 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Houdijk Holland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Maassluiskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de maassluiskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Maassluis
 2. Cost Engineer Houdijk Holland 17-11-2023

Bekijk ook andere vacatures