Vacature Doortastende en Analytisch Denkende Professional

Doortastende en Analytisch Denkende Professional in Botlek Rotterdam

MEDEWERKER DATA MANAGEMENT (MDM)

Ben jij een doortastende en analytisch denkende professional? Sterk op het snijvlak van Data Administratie en Data Analyse? Een kei in het verwerken en waar nodig analyseren van (big) data? Heb je ervaring met het in kaart brengen van de informatiebehoeften? Dan is EQIN op zoek naar jou!

Wie wordt jouw nieuwe werkgever?

EQIN is de meest veelzijdige allround speler op het gebied van verhuur en verkoop van industrieel materieel. We helpen klanten bij al hun uitdagingen op het gebied van materieel en toebehoren. EQIN biedt totaaloplossingen voor dagelijks onderhoud, projecten en turnarounds, en creëert enthousiaste klanten door enthousiaste medewerkers.

Daarnaast is EQIN als importeur van Fronius welding equipment in België en Nederland dé aanspreekpartner op het gebied van professionele lasapparatuur. Met ca. 300 medewerkers en meer dan 15 vestigingen in Nederland, België en Duitsland is EQIN dé toonaangevende speler op de industriële verhuurmarkt. Iedere dag worden we beter op het gebied van; duurzaam ondernemen, veilig werken en digitalisering. Daarnaast wil EQIN graag het " groenste " industriële verhuurbedrijf zijn en blijven!

EQIN zit in een transitiefase nadat het in augustus 2020 zelfstandig is geworden. Dit biedt volop mogelijkheden om mee te groeien en je als hero te laten zien…

Wat ga je doen als medewerker master data management?

Bij EQIN zitten we volop in de transitie naar een data-gedreven organisatie. Dit zal een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het realiseren van onze ambitieuze groeidoelstellingen. In het master data team ben je mede verantwoordelijk voor het juist invoeren en het bewaken van de Master Data structuur in de ERP systemen van EQIN, zodanig dat de bedrijfsprocessen verlopen op een administratief correcte wijze waarbij de onderlinge samenhang tussen de processen gewaarborgd wordt.

Deze afdeling zorgt ervoor dat alle data van klanten, leveranciers en producten gestandaardiseerd, volledig en op de juiste manier in onze systemen wordt vastgelegd. De sleutel tot het zowel betrouwbaar als inzichtelijk maken van stamgegevens is transparantie. Je hebt veelvuldig contact met medewerkers van stafafdelingen (Inkoop, ICT, Product Management, Finance) en operationele afdelingen, (Sales en Supply Centre).

Concrete taken hierbij zijn onder meer:

 • Bijhouden en beheren van masterdata die betrekking heeft op producten.
 • Bijhouden en beheren van masterdata die betrekking heeft op klanten.
 • Bijhouden en beheren van masterdata die betrekking heeft op leveranciers.
 • Je neemt actief deel aan verbeterprojecten op het gebied van dataregistratie en verwerking.
 • Je bent eerste aanspreekpunt voor je collega's en onze leveranciers als het gaat om proces- of data gerelateerde activiteiten.

Waar zijn wij naar op zoek?

Een enthousiaste optimist! Je hebt een commerciële, ondernemende instelling en je durft initiatief te nemen. Je bent technisch goed onderlegd en hebt bij voorkeur ervaring in 1 van onze industrieën (olie & gas / (petro) chemie & afvalverwerking / energiecentrales / scheeps- en staalbouw)

Je schrikt niet van verantwoordelijkheid en je vindt het prettig om in een informeel team te werken. Je bent gewend om snel te schakelen. Je communiceert helder en transparant en hebt een sterke klantgerichte houding. Je bent dienstverlenend naar je collega's en handelt altijd vanuit een commercieel oogpunt. Sociaal sterk en je hebt bij voorkeur ervaring in een technische handelsomgeving. Jij kan je goed identificeren met onze kernwaarden: veiligheid, integriteit, vakmanschap, teamwork en klantgerichtheid.

 • Je hebt een voltooide MBO+ opleiding richting informatiemanagement / finance of ict.
 • Je weet wat er komt kijken bij het verwerken van bulk importbestanden.
 • Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Deze rol is jou op het lijf geschreven, hier ligt jouw hart.
 • Je kunt goed zelfstandig werken, neemt verantwoordelijkheid als het nodig is en schakelt mensen bij wanneer de situatie daarom vraagt.
 • Je bent communicatief vaardig, proactief en een 'uitvinder', waarbij je gaat voor resultaat, je bent immers aanspreekpunt voor zowel onze leveranciers als je interne collega's.
 • Je zorgt ervoor dat de stamgegevens opgeslagen worden en consistent bewaart worden.
 • Bij voorkeur ben je bekend met Microsoft Dynamics AX, Excel, Power Bi en met Centix

Waarom EQIN?

Omdat je in een ondernemende organisatie terechtkomt die volop groeit en bloeit. Jíj kan echt het verschil maken, want je krijgt de vrijheid om mee te bouwen aan ons succes! We zijn zuinig op onze mensen en zorgen voor een optimale work/life balans. Ons uitgangspunt is dat een goede samenwerking begint met vertrouwen. Dus bij ons krijg je naast vertrouwen veel vrijheid en autonomie. Wij sturen op output!

Een marktconform salaris en een mooi pakket aan secundaire voorwaarden. We investeren hard in onze medewerkers want bij EQIN vinden we enthousiasme en persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk! We faciliteren opleidingsmogelijkheden en besteden veel aandacht aan begeleiding en kennisdeling.

REGIO:

Zuid-Holland

VACATURETYPE / FUNCTIETYPE:

Contract

tel:

mobiel:

NL 0800 837 48 73

BE +32 800 211 71Functie:doortastende analytisch denkende professional
Startdatum:28-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met EQIN Industrial via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Maassluiskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de maassluiskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Maassluis
 2. Doortastende en Analytisch Denkende Professional EQIN Industrial 28-11-2023

Bekijk ook andere vacatures