Vacature Predikant

Predikant in Maassluis

Wij zijn op zoek naar een predikant

De Protestantse Gemeente van Maassluis is op zoek naar een:

EEN MOOI MENS die als predikant fulltime met ons op wil lopen

Wij van wijkgemeentes Koningshof en iona zijn op zoek naar een mooi mens die samen met ons vorm wil geven aan de kerk van nu en de toekomst. Iemand die zich thuis voelt bij nieuwe vormen van kerk zijn en die het als een uitdaging ziet om na te denken over hoe we een gastvrije kerk kunnen zijn voor jong en oud.We zijn een actieve gemeente die Gods liefde tastbaar wil maken in onze stad en wereld. We zijn ook een zoekende gemeente naar hoe we kerk kunnen zijn in een sterk veranderende tijd. Zou jij ons daarin willen inspireren en voorgaan?

Wie zijn wij?

Wij bestaan uit drie wijkgemeenten: de Groote Kerk, gelegen aan de historische haven, wijkgemeente iona die kerkt in de Immanuëlkerk in hartje Maassluis en wijkgemeente Koningshof in Maassluis-West. Samen vormen wij de Protestantse Gemeente van Maassluis.
Maassluis is een stad die bruist! Er zijn veel nieuwe woonwijken in ontwikkeling en Maassluis groeit.


Met een groep professionals en vrijwilligers geven wij onze missie vorm. Gods liefde dragen wij binnen en buiten onze gemeente uit. Er zijn diverse initiatieven waarbij we onze gemeente - van jong tot oud - aanspreken. Onze ouderen komen wekelijks bijeen op koffieochtenden en we hebben diverse kringen. Binnen het jeugdwerk hebben we een actief kinderkoor Wonderwijs en gaan we jaarlijks met 160 kinderen en ca. 55 vrijwilligers op zomerkamp. Ook buiten de gemeente zijn er veel mensen actief als vrijwilliger bij diverse organisaties, zoals bijvoorbeeld de voedselbank.

Wie zoeken wij?

Wijkgemeentes Koningshof en iona zijn samen op zoek naar een mooi mens! Iemand die zich door God geroepen voelt om samen een tijd met ons op te lopen.

  • Wij zoeken een predikant die zich thuis voelt in een gemeente waarin je mag experimenteren met nieuwe vormen van kerk-zijn. Nieuwe vormen zoals bijvoorbeeld een Kerk op Schoot viering, Kliederkerk, een Week-up dienst, een Top2000 kerkdienst. Maar je kunt ook denken aan andere nieuwe vormen van kerk-zijn.
  • Wij zoeken een mooi mens die samen met ons wil oplopen in een gemeente waarin iedereen welkom is. Een gemeente waar iedereen zich thuis mag voelen en waar oprechte aandacht is voor jong, oud en iedereen die zich niet jong of oud voelt.
  • Wij zoeken een mooi mens die - binnen en buiten de gemeente - in staat is om anderen te helpen in het vorm geven van hun geloof.
  • Wij zoeken een mooi mens die de uitdagingen van deze tijd en de kerkelijke gemeente niet uit de weg gaat. Die wil pionieren en buiten de gebaande paden kan denken en lopen. Die mensen binnen en buiten de gemeente met elkaar kan verbinden om zo samen een hoopvolle, eigentijdse en toekomstbestendige kerk te zijn en te worden.

Nieuwsgierig?

Zou de Protestantse Gemeente van Maassluis wat voor jou kunnen zijn? Je komt als geroepen! De profielschetsen vind je hier beneden. Neem dan gerust contact op met de secretaris van de beroepingscommissie Aat Benard. Je kunt hem bereiken via of .Functie:predikant
Startdatum:11-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Maassluis via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Maassluiskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de maassluiskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Maassluis
  2. Predikant Gemeente Maassluis 11-11-2023

Bekijk ook andere vacatures